Eleiko Strength Coach 2015

CrossFit Göta satsar på utbildning från Eleiko

Under 2015 kommer samtliga coacher på Göta gå Eleiko Strength Coach steg 1, 2 och 3!

För att ytterligare höja nivån och inte minst harmonisera vår coachingmetodik kommer vi under mars och april att gå dessa erkänt högkvalitativa utbildningar. 
När detta är avklarat kommer vi ha ett team av inte mindre än 10 coacher fullmatade med träningsmetoder och utbildningsmetodik av absolut världsklass!

Såhär skriver Eleiko själva om utbildningen:


Eleiko i samarbete med Anders Lindsjö har skapat en utbildning baserad på allt som vi har läst, lärt oss och upplevt under 30 år på OS, VM, EM, NM, SM, DM och våra erfarenheter av att ha tränat lag och spelare från allsvenskan, Elitserien, NHL, Superligan ATP, LET mm. Anders har dessutom utbildat över 1000 elever på idrottsgymnasiet i Helsingborg. Därtill har vi lyssnat på feedback från alla deltagarna på Eleiko-utbildningarna genom åren. Slutligen har vi sökt bekräftelse i vetenskapen och olika teorier – allt för att du som deltagare skall få det bästa av det allra allra bästa.

Resultatet är en tre x tre dagar (steg 1, 2 & 3) lång utbildning i träning med skivstång baserat på de olympiska lyften.

Vi är självklart stolta över att kunna erbjuda dig och alla andra tränare runt om i världen ”En resa i de olympiska lyftens magiska värld” – en resa om VAD och VARFÖR vanliga och ovanliga människor tjänar på att använda tyngdlyftning och HUR de på bästa sätt kan dra nytta av denna komplexa-kompletta-tidseffektiva träning för att utveckla koordination, rörlighet, stabilitet, styrka och explosivitet. Vi pratar om att uppnå mål och vi ger dig en mängd nya verktyg för att uppnå dem, men för att vi skall hjälpa dig att utvecklas måste vi veta vart du står och vi kommer börja från början: steg 1, steg 2 och till sist steg 3.

ELEIKO STRENGTH COACH – steg 1
Tre dagar av lyft, fler lyft och ännu fler lyft, allt med syftet att du ska förstå vad som krävs för att lära andra förstå vad du själv förstår, och därefter praktiskt träna på det du förstår för att driva både dig själv och dina kunder till nästa nivå. Lät det invecklat? Vi kommer förklara allt på ett enklare sätt under utbildningen. Du kommer självklart få massor med träningsvärk i kropp och huvud men vi lovar dig en riktigt givande resa genom tyngdlyftningens och Eleikos värld.

ELEIKO STRENGTH COACH – steg 2
Den stora utmaningen att bemästra de olympiska lyften går som en löpeld genom fitnessvärlden, Crossfit-boxarna och de stora idrottsarenorna. Det är på steg 2 som du på riktigt kommer lära dig förstå hur du sätter ihop de olika grundrörelserna till olika sömlösa komplexa övningar.

ELEIKO STRENGTH COACH - steg 3
Hur många ton klarar du av att lyfta med en intensitet på 70 % av max under 36 pass och 12 veckor och en MRI % på 44? Hur lång tid tar det att gå från nybörjare till nivå 6? När och hur gör jag för att toppa formen till den 24 december? Vad skall jag tänka på i de olika perioderna och vilka instruktioner skall jag prioritera?

Steg 3 handlar om vad vi tidigare har gått igenom. 1 förståelse, 2 träning + feedback och nu till sist den avslutande delen, 3 TÄVLING. Under treans tre dagar får du lära dig vad praktisk planering innebär och hur den kan ta dig framåt till en specifik tävlingsdag i de olympiska lyften. Du får lära dig vad det innebär att GÖRA det du TÄNKER, SE vad andra GÖR, samt KÄNNA vad du gjorde och försöka förstå vad andra känner. Du kommer lära dig att planera träning som verkligen är genomförbar, VAD du kan förbättra, VARFÖR du bör göra det, HUR du kan styra, NÄR det är rätt tid att göra det, samt ta hänsyn till VEM du har framför dig.

Utbildningsmetod
Vår utbildningsmetod bygger på att göra svåra saker enkla och enkla saker effektiva genom att använda modeller och liknelser samt föreläsningar, videovisningar, praktiskt träning, reflektion och diskussioner mellan de olika deltagarna. Vi vill att du tar med dig extra träningskläder, penna, suddgummi och papper för det kommer bli en hel del skrivande och mycket svett. Du är här för att lära så mycket som möjligt – ta vara på tiden!

Utrustning från Eleiko
Vi använder oss av världens bästa skivstänger från 10-20 kg och av teknikvikter från 2,5-5 kg. För de lite starkare finns det svarta, gula och blå vikter och för de starkaste har vi röda.


Eleiko nyhet