Boot Camp Challenge 28 Mars

CrossFit Göta deltar i Boot Camp Challenge!

Lördag 28 mars arrangeras hinderbaneloppet på Stenungsbaden och självklart ställer vi upp!

Arrangörens beskrivning


BANAN 5 KM - 100 HINDER
Under 13 år har tävlingen ägt rum på marinkårsbasen i San Diego, USA (3 miles and 40 obstacles). Basen är känd för uttrycket "where marines are made".  Vår tävling den 28 mars på Stenungsbaden i Stenungsund är inspirerad av just den tävlingen.

"Bara 5 km" och 100 hinder gör detta kanske till Sveriges i särklass största och tuffaste hinderbanetävling. Inget tid för återhämtning, ingen tid för vila, inga straffrundor, bara en brutal mängd hinder för dig att övervinna. Detta är med andra ord ingen tekniskt svår hinderbana som kräver lång specialträning. Den är jobbig, tung och tuff men som alla militära hinderbanor - fantastiskt rolig där du hela tiden ställs inför nya utmaningar utan att hinna vila utan full fart framåt är det som gäller. Dessutom är våra instruktörer strategiskt utplacerade längs banan, allt för att du inte skall få en lugn stund - Detta är en hinderbanetävling By Military Fitness Sweden™.

Starten sker på Stenungsön i vacker skärgårdmiljö med sandstränder och vikar som natursköna inslag för att sedan fortsätta ut på en ö och tillbaka till stränderna där bryggorna, piren och sandsäckarna väntar på dig. Kanske har vi också lyckats att skapa ett av Sveriges längsta kryphinder på en av stränderna - brutalt nära vattenbrynet och genom sanden - om du har tur får du kanske uppleva saltstänket på riktigt nära håll.

När du har klarat av startområdet på 1800 meter så har du bara 3 200 meter och drygt 70 hinder kvar med bland annat Combat Zone, Extreme Obstacle Zone, Eight Boxes, Triple Wires, Barb Wires, Triple Beams, The Pit, Sloping Walls, Assault Walls, Hells Gate, Vertical Ladder, Peagasus Bridge, Tire Beams, Shelter, The Net, Law Crawl, Tires, Carry Cans, More Sandbags, Trench, Shelter, Blue Water Mud etc, etc.


Vi kommer springa i så kallade "Big Teams", ett för varje box Lyckholms, Masthugget och Torslanda!

Anmäler dig gör du via hemsidan http://www.bootcampchallenge.se/crossfitgota
Lösenordet hittar du som medlem i vår medlemsgrupp på Facebook eller maila johan.andersson@crossfitgota.se